Motorhistoriska Klubben i Skåne

Bilder från Tolvskillingsrallyt 2018. Foto : Björn Johansson

Resultat

 

1. Rolle Ekström, Skåne Tranås, Chrysler Saratoga 58, 6 rätt

 

2. Susanne Christensson, Skurup, Jaguar E-Type coupe, 6 rätt

 

3. Helge Lundquist, Kävlinge, Volvo 244 Jub 77, 6 rätt

 

4. Lars Grahn, Tjörnarp, Jaguar XJ 40 Sovereign, 6 rätt

 

5. Roland Ek, Hörby, Chevrolet 2110 54, 5 rätt

 

Rätt tipsrad:

 

X (Hanomag)

 

2 (Katten Findus)

 

X (Lucas P 100)

 

1 (Carl Milles)

 

2 (Armstrong Siddeley)

 

X (Engelsk rockgrupp; Pink Floyd)

 

Vi hade i alla fall tur med vädret.....

 

Och med allt annat också, faktiskt. Tolvskillingsrallyt 2018 välsignades med värme och solsken från blå himmel - som det brukar vara på våra rallyn. Detta var det sjätte i rad som undertecknad och medarbetare varit ansvariga för och vi har hittills aldrig haft en droppe regn.

 

Text och foto Björn Johansson

 

Sedan maj har ju faktiskt vädret varit ovanligt varmt och soligt, till glädje för alla som t ex kör öppet eller tillverkar glass, men också till bekymmer för våra lantbrukare.

 

För att få lite variation på banorna valde vi i år några trevliga småvägar i bygderna mellan Hässleholm och Höör, med start och mål vid Custon ´s vägkrog på väg 23 vid Tjörnarp. Vägarna var krokiga och backiga och delvis mycket smala, men t o m 50-talsamerikanarna tycks ha tagit sig fram utan problem. Efter 5 år i Skåne blir jag varje gång lika glatt överraskad av hur många trevliga småvägar det finns i detta landskap!

 

Längs banan fanns som vanligt ett antal tipsfrågor att svara på och vid mål även en utslagsfråga: hur många godisbilar fanns i burken?

 

Ett 40-tal ekipage ställde upp, och variationen var stor: från Sten Larssons mycket patinerade Nash 1931 (som tyvärr fick problem längs banan) över ytterligare ett par 30-talare, till en härlig blandning av efterkrigsbilar, både vardagsfordon som VW och Volvo PV, amerikanare som De Soto 48 och Oldsmobile 58, sportvagnar som MGF och Fiat Barchetta och lyxmodeller som Daimler V8 och BMW 502.

 

Vann denna gång gjorde Rolle Ekström från Skåne Tranås med sin Chrysler Saratoga 58. Han fick ta med sig vandringspriset, den fina Fiat-racern i skala 1:8. Gissade helt rätt på godisbilarna i burken (198 st!) gjorde Ann-Christin och Hans-Olof Nordström från Höllviken med Jaguar 240 och fick därför behålla burken.

 

Text och foto: Björn Johansson

 

 

 

Motorhistoriska Klubben i Skåne Postadress: Enhögsgatan 6, 212 31 Malmö Tel: 040-49 02 62 E-post: info@mhkskane.nu Klubblokal: Gamla Dalbyvägen 194, 245 92 (Kyrkheddinge) Staffanstorp

© Motorhistoriska Klubben i Skåne     All rights reserved

Design: Staffan Hanson